Няколко думи за шкафовете за баня

shkafove-za-banq  Както и всяка една друга стая от жилището, дизайнът на банята се нуждае от комфорт и практичност и качествени мебели.
След като сме набавили всички необходими елементи от декора, следва да се занимаем и с цялостното излъчване и естетически вид на интериора.
Важна част от декора на банята е шкафа.

Изискването към неговия дизайн е перфектно да съчетава красота и практичност, което се постига с използването на съвременни, висококачествени материали за изработка.
По отношение на практичността, именно шкафът за баня е един от най-функционалните елементи. Той решава не само проблема със съхранението на аксесоари и принадлежности, но и красивият му вид може да допринесе много за създаване на желаната уютна атмосфера.

Някои модели шкафове за баня включват вградени кошове, в които да се поставя прането, други разполагат с огледални вратички и така премахват нуждата от инсталиране на отделно огледало – може да се обобщи, че разнообразието от модели е наистина голямо.
Но най-важната функция на шкафа за баня е да съхранява надеждно тоалетните принадлежности и аксесоарите и затова, когато правите избора си, винаги се съобразявайте първо с това колко вътрешно пространство е предоставено и дали то е достатъчно за да задоволи нуждите на цялото семейство.
Накратко ще се опитаме да систематизираме най-популярните видове шкафове за баня:

Малкото шкафче за баня
Обикновено то се инсталира над мивката и спестява от използваемото пространство. Подходящо е за съхраняване на козметика и дребни лични вещи.
Когато избирате модел, добре е да обърнете внимание дали той разполага с вградено осветление, което значително повишава функционалността.

 Шкаф с огледани вратички
Тези шкафове за баня са подходящи за монтаж на стената, а в зависимост от размерите, могат да бъдат поставени и върху пода. В близост до тях обикновено се поставя и източник на светлина, за да се улесни използването на огледалото.

 Вградени шкафове за баня
Те са много удобни, тъй като са компактни и имат добра дълбочина. Отлични са като опция за съхранение както в големите, така и в малките бани.