5 тревожни факта за опасността от хлебарки в домовете ви

опасност от хлебаркиНяма спор, че хлебарките не са просто безобидни насекоми, които паразитират из вашите апартаменти, вили и къщи. Имайте предвид, че тези вредители носят със себе си куп заразни болести предизвикващи алергични реакция и влошаване на общото ви здравословно състояние. Освен това хлебарките са вредни и за децата, тъй като в крехката им възраст те усещат всяко едно дразнение по телата им и това води до кашлица, хрема, температура и други оплаквания.

Първият факт е, че дечицата често стават жертва на хлебарки. Тези неприятни буболечки вечерят с техните вежди, нокти на крака и даже от косата на рожбите ви. И ако това не е достатъчна причина да извикате фирма за унищожаване на хлебарки, то не знаем  какъв друг факт да изтъкнем за противодействие срещу пълзящите натрапници.

Факт номер две е, че хлебарките са много издръжливи и могат да живеят дълго във вашия дом. Това е възможно, тъй като те не дишат през устата, а чрез система от тръби водеща на други части от тялото им нямащи отношение към главата. Веднъж настанили се във вашия дом, хлебарките ще останат за дълго там, за да смущават нормалния ви сън и да предизвикват паника.

Третият факт се касае до трудното убиване на хлебарки. Дори да използвате куп препарати от аптеката вашите хлебарки имат съпротива срещу тях и няма да се отровят. Вие може да избиете десетки, че дори стотици вредители, но яйцата им ще останат непокътнати, което значи, че в скоро време ще ги видите как пълзят из жилището ви отново. Това е поредната причина да се обърнете към професионална помощ по унищожаване на хлебарки.

Четвърти интересен факт, който искаме да споменем е, че кафявите или черните гадини притежават добра комбинация между интелект и бързина, която им позволява да се скрият от вас, така че да не успеете да ги хванете. Те ловуват предимно нощно време като лазят по телата ви и се хранят с всичко, което намерят в дома ви.

Петият и последен факт, който не бива да омаловажавате е, че хлебарките могат да предизвикат задух и астма. Те разпространяват над 30 вида бактерии отговорни за различни видове инфекции и алергични реакции. Ако искате да се погрижите за здравето си, то повикайте по-скоро ДДД фирма, която да диагностицира проблема с неканените гости и да го отстрани своевременно.

Всичко, което написахме илюстрира опасността от хлебарки, която дебне от всеки ъгъл на мястото, в което живеете. Не пренебрегвайте гореизложените факти, тъй като те показват каква е реалната ситуация от постоянно нарастващата популация на инсектите на различни места в България. Естествено, вие може да се справите със ситуацията стига да я вземете присърце.

Начинът за унищожаване на хлебарки е, чрез употреба на специални отрови (инсектициди), които ще убият яйцата на хлебарките и всички живи техни представители. Веднъж прекъснала се веригата на насекомите вие ще може да отдъхнете, тъй като е почти сигурно, че те няма да се завърнат в обекта ви.

Модерните услуги включващи дезинсекция дори гарантират ефективното и трайно изтребване на хлебарки. За повече информация вижте сайта на Preventa и сложете край на тревогите за вас и вашето семейство.

П0добни статии