Как да разпознаем качествената био козметика?

Навсякъде около нас стоят етикети и надписи „био“, „еко“, „органично“. Всеки търси естественото, натуралното, а производителите се възползват от това. И така, когато започнеш да търсиш какъвто и да е продукт био козметика, можеш да се почувстваш объркан и раздвоен. Кое е качествено, добро, полезно? Кое си заслужава? Кое ще даде енергия на кожата ти, ще я хидратира и почисти и кое само ще я увреди и изтощи повече?

Къде да я намерим?

Истината е, че въпреки че в почти всеки магазин има десетки продукти с надпис био, добрата био козметика не може да бъде намерена толкова лесно, поне в България. Затова, когато търсиш качество, по-добре се довери на био козметиката онлайн. Там разнообразието е значително по-голямо, а в същото време цените по-ниски. Добрата новина е, че можеш да откриеш и отзиви за продуктите, които ти харесват. Така без да полагаш много усилия, да вървиш от магазин в магазин и да разговаряш с персонала, който почти винаги няма идея какво продава, просто потърси онлайн типа продукти, който ти пасва най-добре. Био козметиката е широкоспециализирана и действа веднага. Тя детоксикира, изравнява тена, премахва тъмните кръгове под очите, белезите и дори се бори с бръчките, забавяйки стареенето на кожата на лицето.

Био козметиката е широкоспециализирана и действа веднага Click To Tweet

Как да бъдем сигурни?

И все пак нищо в живота не е толкова хубаво, колкото изглежда, и не всички био козметични продукти онлайн са толкова перфектни. Затова не трябва да бъдеш прекалено наивна. Доверявай се на описанията, но винаги имай едно наум. Направи кратко проучване, погледни отзивите за продукта. Но преди всичко следи дали той има нужните сертификати, които доказват че е наистина био и отговаря на стандартите. Сертифицираните продукти са на най-високо ниво и са възможно най-добрият избор. Те съдържат тези вещества от природата, които си взаимодействат перфектно за да накарат кожата ти да засияе.

П0добни статии