Бижута за късмет – суеверия и красота (втора част)

Символиката при бижутата

1211а  Продължаваме с още символи при бижутата, които имат особено послание. Дали просто сте ги харесали или са ви подарени, няма значение, вижте каква енергия носят в себе си.

Подкова
Виждали сте я върху врати на много домове, някои хора дори си носят малка истинска подкова. Често се среща и при бижутата като висулка за колие или гривна.
Символизира – носи се за късмет.

Рог
Висулка под формата стилизиран рог, най-често в бяло, но може да се срещне в различни ярки цветове, в черно или метал, е особено красив елемент от бижутата не само при жените, но и при мъжете.
Символизира – защита от злото.

Хамсата
Известна е още като Ръката на Фатима, представлява разтворена длан с око в средата. Стилизираното изображение на този символ се среща като висулка за гривни или колиета и води своето начало от Близкия изток.
Символизира – защита от уроки, лош късмет, завист.

Ядец
Едва ли има човек, който да не е чупил пилешки ядец с надеждата голямото парче да се окаже в неговата ръка. Много нежни и красиви висулки с формата на ядец може да се намерят за любимата ви верижка или пък гривна. Изключително красиви са тези с инкрустирани малки камъчета.
Символизира – щастие.

Сова
Совата е изключително популярен елемент в момента. Тя се среща при принтовете на дрехите, като бродерия върху пуловери и най-вече като висулка за колие. Въпреки това не са рядкост и масивните обеци, изобразяващи птицата. При това в някои случаи размерът на совата често е доста голям.
Символизира – тайно познание, пазител на душата.

Пеперуда
Това нежно насекомо краси бижутата от много време. Те се срещат дори при аксесоарите за коса. Красиви и нежни висулки за обеци или колиета, те се вписват в ежедневието на много жени.
Символизира – свобода и любов.

Разбира се, има още много символи, които умишлено или пък случайно са част от нашето ежедневие, но тези, според нас, са най-често срещани.

Източник: http://stylezone.bg/