Избор на материи дрехи за свободното време

Изборът на подходящи материи, платове и облекла е от съществено значение за вашия комфорт. За да може по-лесно да се адаптирате към променящите се температури и метеорологичните условия, помислете за редица леки пластове, вместо само 1-а или 2 тежки дрехи.

Туристическите онлайн маркови дрехи могат да бъдат групирани в 4 основни категории: вътрешен слой, в средата изолационен слой и външен слой.

Спрете се на леки памучни дрехи за разходка в парка или за почивка през уикенда. Пъстрите спортни обувки online. Подберете специални десени, които допълнително ще ви заредят с енергия, а аксесоарите ще допринесат за създаване на небрежно-елегантен стил.

Според предпочитанията си може да комбинирате актуална пола, панталон, елек, спортен екип и други маркови дрехи.

Напластяването решава проблема с твърде горещото време в края на лятото и началото на есента. Click To Tweet

Ако носите тежко яке по време на излет, то лесно ще може да го сваляте, когато се налага. Ако сте облечени с няколко слоя туристически дрехи можете да добавяте или премахвате пласт, за да откриете баланс.

Нека да разгледаме вида на материи дрехи, достъпни за всеки.

Вътрешният слой (бельо) – този първи слой се носи в непосредствена близост до кожата. Това налага той да бъде изработена от материал, който е дрениращ и изолиращ потта. Ще се нуждаете от вътрешен слой, когато метеорологичните условия са по-лоши на студ.

Cotton – не е най-добрият избор за вътрешен слой, тъй като попива потта, вместо да го държи далеч от кожата. Наред с това отнема много време, за да изсъхне, което ще доведе до дискомфорт след известно време.

Silk – е много удобна и абсорбираща влагата материя. Silk е ефективен и изолационен материал. Не е много издръжлив за някои туристически спортни стоки онлайн, които изискват специално почистване.

Полипропилен – оригиналният материал за изолация срещу влага. Полипропилен ще държи влагата далеч от кожата. Материалът е силно еластичен и позволява неограничена свобода на движение.

Capilene – идеален за първи слой при студено време и при физически дейности. Capilene е удобен тип полиестер на базата на дренираща тъкан. Той има специална химическа обработка, която се разпространява през тъканта и се изпарява бързо.

Mid Layer е слой използван много при туристически и оригинални дрехи. Той е известен също като всекидневно облекло. Тази материя се използва за направата на шорти и риза с къси ръкави или лек дълъг ръкав и панталони. Той може да се носи само при хубаво време.

Памук – памукът е добър избор за облекло за туризъм. Той е удобен, лек и държи хладно. Памукът е най-добър за топло време, тъй като отнема време, за да изсъхне и е неефективен изолатор.

Nylon – лек, издръжлив и обикновено неабсорбиращ. От найлон се правят къси панталони, дълги панталони и ризи. Найлонът идва в много стилове, както за топли и студени атмосферни употреби. Повечето съвременни найлони са меки и удобни за кожата

Вълна – вълната в туристическите облекла е идеална за умерена до студено време. Тя се използва при направата на дълъг ръкав ризи, панталони, пуловери, якета и др. Вълната изолира добре, когато е мокро, но отнема много време, за да изсъхне и може да бъде обемиста.

Полар – поларът е добър вариант. Той е бързосъхнещ и на половина по-малко тежък от вълна. Обикновено осигурява минимална защита от вятъра.

Специалистите по туристически облекла и спортни стоки съветват, освен типа материя да закупуваме маркови дрехи… Click To Tweet

Те предлагат огромен избор на висококачествени оригинални стоки, които могат да помогнат на всеки да изберете подходяща дреха за всеки повод.

Винаги може да направите справка и да получите отговор на вашите въпроси!