Как да изберем спално бельо измежду разнообразието от тъкани?

12311  Подходящото спално бельо ще ви помогне да създадете приятна среда за почивка и здравословен сън, затова изборът му не бива да се пренебрегва.
Съществуват обаче различни тъкани и сега ще се спрем на някои от тях.
Памучното спално бельо
Памучното спално бельо е сред най-предпочитаните, тъй като то не дразни кожата и в същото време добре абсорбира влагата, като позволява на кожата да диша. Разбира се, качеството също е от значение и оказва влияние както върху плътността, така и по отношение на устойчивостта на износване.

Ленено спално бельо
Спалното бельо, изработено от лен, се счита за екологично и много здраво. То е меко и приятно на допир, екологично и подпомага поддържането на оптималната температура на човешкото тяло по време на сън. В същото време е добър абсорбатор на влага и притежава отлични антисептични свойства. Ленените тъкани обаче имат един сериозен недостатък и той е, че се мачкат лесно .

Копринено спално бельо
Спалното бельо, изработено от естествена коприна, притежава чудесни качества и изглежда много красиво. Недостатъкът му е само прекалено високата цена, която не всеки би могъл да си позволи.
Спално бельо от синтетични тъкани
Такова спално бельо може да се намери на достъпна цена, но за сметка на това не притежава свойствата на тъканите от естествени материали.

Спално бельо от бамбук
Спалното бельо от бамбук набира популярност и това се дължи на високите му анти алергични и терморегулиращи свойства. Естественият анти алергичен агент, съдържащ се във влакната, предпазва от развитие на вредни микроорганизми, а способността му да предлага хлад през горещите летни нощи и топлина през зимата го превръща все по-осезаемо в предпочитан избор.

Спално бельо от смесени тъкани
Спалното бельо от смесени тъкани също е сред уважаваните на пазара. Такова бельо е добър избор, тъй като, благодарение на комбинацията между естествени и синтетични влакна, се подобрява естетическият вид, а в същото време цената пада.