Как да разпознаем оригинална маратонка пред менте

Изобилието на пазара днес ни дава много възможности, които само до преди едно десетилетие не бяха така реални. Сред многото продукти, потребителят може да избира своите дрехи и аксесоари и да бъде винаги актуален. Какво обаче се крие зад цялото това многообразие, нека научим сега:

Разлика между менте и фалшификат – може и така да бъдат наречени, но често чуваме за тях натъртеният израз „реплика“. Така се казва на всички продукти, които са създадени по прототип на оригинала, а в същото време по тях има огромни разлики. Например в оригинални маратонки и маратонки реплика, тези дефекти могат да се забележат в материали на изработка, лого и инициали, както и с самия дизайн. Въпреки това се предполага, че фалшификатът е произведен от самия създател на оригинала, за разлика от менетето, което е „открадната“ чужда идея.

Цената ли е определящ фактор за оригинала – много хора се ориентират по цената на даден продукт. И докато едни изписват марката на оригинални маратонки “Adidas”, то фалшификаторите добавят едно „d“ или „s“ в повече, обръщат буква „d“ на буква “b” и по този начин могат да бъдат уловени.

Цената не е единствения критерии за определяне оригиналността на една обувка, но е първото, което прави впечатление. Ниската цена може да пробуди по-голям интерес, но на познавача на оригинални маратонки, веднага ще направи впечатление и ще отблъсне от покупка.

Перфектната обувка – в избора на маркови маратонки, няма какво да се лъжем. Престижът и доказания бранд са във всеки детайл. Така например ако имате малко опит и се вгледате в елементите, сами ще забележите, че крив шев, мекота на кожата, дължина на връзките, подметка, стелки и всичко говори достатъчно красноречиво. Некоректните детайли, автоматично биват бракувани от създателя им и продукта минава в съвсем друга категория, често и без да достигне до пазара.

Съмнението – ако не сте сигурни, дали купувате оригинала, то проверете добре. Проучете дистрибутора, вижте за отзиви и мнения в Интернет, допитайте се до познати, които вече са пазарували от това място. Едва тогава ще разбулите истината и ще може смело да купите това, което сте харесали.

Риск за здравето от ментето маратонка – и не подценявайте здравето си. Всяка една обувка има огромно значение за цялостния комфорт и благоразположение на тялото. С избора на оригинални маратонки вие правите изява към личното си здраве и удобство. Не позволявайте да ви пробутат менте маратонки. Такива могат да доведат до редица проблеми – гъбички по краката, изкривяване на стъпалата, мазоли, боли, че дори по-сериозни дефекти в тялото (гръбначен стълб, болки в кръста и пр).

Съвет: По-добре е да събирате по-дълго необходимата сума за оригинални маратонки, отколкото да платите за „реплика“, която няма да изкара и половината от срока за експлоатация даден на оригинала, а наред с това може да увреди тялото ви.

П0добни статии