Светли обувки с тъмни чорапогащници – подходящо ли е?

11  Идеята за бели или бежови обувки в комбинация с тъмни чорапи може да изглежда вулгарно, но е доста често срещано явление, а и стереотипите вече постепенно замират. При избора на комбинация от тоновете, трябва да се мисли за това как ще изглеждате в определена ситуация. Понякога едно момиче в светли обувки с тъмни чорапи изглежда невероятно.

При избора на цвят на чорапогащите и обувките е важно да се определи какъв ефект бихте искали да предизвикате. Светлите обувки в комбинация с чорапогащи в естествен тон не предизвикат силен резонанс. Това облекло е подходящо за офиса или бизнес среща. Черен чорапогащник с обувки в пастелни цветове произвеждат магичен ефект и ще привличат вниманието към вас. Тази комбинация няма да изглежда вулгарно, ако изберете правилните аксесоари и тоалет. На светско парти или в нощен клуб, това ще помогне на момичето, да привлече вниманието.

Много стилно ще изглеждате със светло палто, тъмна рокля и черни чорапи, комбинирани със затворени светли обувки. Допълнете образа си с ярка шапка и черни ръкавици.

Бяла или светло бежова шифонена рокля в съчетание с тъмни чорапи и бежови обувки ще я направи  неустоима. За бизнес този костюм не става.

Обувки със светли цветове, носени с тъмни чорапогащи, могат да са и елегантни. Бежови панталони до под коляното със светло палто от туид, и обувки в тон  са изискана комбинация. Тъмни чадър и ръкавици допълват идеално картината.

Да не се носят тъмни чорапогащници с открити обувки или сандали със светли цветове. Пръсти в черни чорапогащи, стърчащи от обувката развалят цялостният ефект. В допълнение да се носят обувки от този тип и с тъмни чорапи  е проява на лош вкус. Това са обувки за горещите дни и се носят на боси крака. В краен случай може да си позволите малки почти незабележими чорапки.