Седемте показателя за високо качество при изработка на сайт

Значението на „високо качество“ в наши дни е доста разтегливо понятие. Въпреки това, когато стане дума за професионални и надеждни решения в уеб пространството, може да конкретизираме някои водещи показатели. По отношение изработка на сайт в Благоевград, от създаване на уеб дизайн до последваща  поддръжка на висока позиция в търсачките, е изписано и говорено много. Целта на тази тема е не да говорим със сложни изрази и професионална терминология, а да представим целия процес по изработка на уеб сайт на достъпен и разбираем език.

Съществува голяма заблуда, която кара много от хората да смятат, че дизайнът е визията на сайта им на монитора

 

Външният вид на всяка една страница е цялостната обвивка, която веднага забелязва посетителят. Но в същността си уеб дизайнът на интернет сайт крие множество механизми, които трябва да сработят едновременно, за да се получи желания ефект. За пример може да дадем часовниковия механизъм или двигателя на автомобил. Всяка една част от тях трябва да работи едновременно и със същото темпо, за да се получи искания резултат. Read More …

Квантови компютри и изследвания в бъдещето

Интернет обеща да посвети своите собствени ресурси на инженери за решаване на проблемите на квантовите компютри.

Може да изглежда странно, но днес много се залага на изпомпване на огромни суми пари в квантовите компютри. Това показват най-нови изследвания, имайки предвид, че системите за D-Wave са били тествани и до голяма степен проверени за квантови компютри. Устройства от типа D-Wave, обаче, има някои съществени ограничения. Сред тях са броят на Qubits е нараснал доста бързо, но общият брой на връзките между Qubits. Те не са мащабирани със същата скорост – и това е връзката между Qubits, които диктуват сложността и естеството на проблемите на компютъра. D- Wave системите са слабо свързани, което значително опростява маршрутизация и строителството, но също така ограничава случаите, в реалния свят и използване на компютъра.

Устройства D-Wave са един вид квантов компютър, наречен annealer, но това не е единственият вид квантов компютър, който може да бъде теоретично изградени, нито универсално най-доброто за всеки вид на потенциална задача.

Read More …