Седемте показателя за високо качество при изработка на сайт

Значението на „високо качество“ в наши дни е доста разтегливо понятие. Въпреки това, когато стане дума за професионални и надеждни решения в уеб пространството, може да конкретизираме някои водещи показатели. По отношение изработка на сайт в Благоевград, от създаване на уеб дизайн до последваща  поддръжка на висока позиция в търсачките, е изписано и говорено много. Целта на тази тема е не да говорим със сложни изрази и професионална терминология, а да представим целия процес по изработка на уеб сайт на достъпен и разбираем език.

Съществува голяма заблуда, която кара много от хората да смятат, че дизайнът е визията на сайта им на монитора

 

Уебдизайн

Външният вид на всяка една страница е цялостната обвивка, която веднага забелязва посетителят. Но в същността си уеб дизайнът на интернет сайт крие множество механизми, които трябва да сработят едновременно, за да се получи желания ефект. За пример може да дадем часовниковия механизъм или двигателя на автомобил. Всяка една част от тях трябва да работи едновременно и със същото темпо, за да се получи искания резултат.

В повечето случаи студията по изграждане на сайтове продават всяка една част по изграждане на всеки сайт по отделно. Истината е, че дори на промоция на по-ниска цена да закупите вашия сайт, той няма да ви е от полза, ако липсват останалите компоненти.

Механизми в създаване на уеб сайт – тук се поместват изработка, популяризиране, промотиране, реклама, оптимизация

 

Работа в екип

Интернет е съвременното средство за масова информация и докато преди години хората са се информирали от преса, радио и телевизия, то днес това става основно чрез интернет. Така например, ако вие имате свой представителен фирмен уеб сайт, в него може да излагате цялата налична информация, която желаете, по отношение на дейността на фирмата:

представяне, производство, стоки или услуги, които предлагате. Много по-уместен, бърз и надежден е вариантът чрез създаване на уеб сайт, отколкото чрез безкрайни вложения, които са нужни за отпечатване на вестник или реклама в радио и телевизия.

До тук добре, но като се замислим, че всеки вече рекламира масово в интернет, страниците стават така многобройни, че едва ли някой ще се рови назад, колкото и добри да са публикациите. Милиони страници на ден, ненужни потоци  информация за напълно безполезни неща, сред които е трудно да се ориентира човек. И само за пет секунди, от един поглед, посетителят решава дали да остане на вашата страница заинтригуван какво предлагате, или да продължи издирването си, преди дори да е разбрал какъв е бизнесът ви.

7-те показатели на качествен и привлекателен уебсайт

На първо място важна роля за привличане на посетителя изиграва уникалността на визията и релевантния текст. Това определя добрия уебсайт, по това колко хора го посещават и издирват го класират търсачките според новите си алгоритми.

На второ място в изграждане на сайт, нещата опират и до нуждата от реклама, а в Интернет тя е също толкова значима, колкото и навсякъде другаде. Предимство тук е, че ефективността от реклама в безкрайната виртуалност е стотици пъти по-голяма, от която и да е медия, а с това излиза и с пъти по-евтина. Реклама и анализ на пазарите са част от изграждането на добрия сайт.

На трета позиция, нека разгледаме един уеб сайт като място, където посрещате вашите потенциални клиенти и партньори. Също, както при покана в офиса за преговори и бизнес срещи, така с посещенията си в уеб сайта, те трябва да си изградят добро мнение за фирмата. Изключителната роля се пада на уеб дизайна на сайта – мястото, където се срещате за първи път.

остарял сайт

За тази цел едрият бизнес ненапразно влага милиони (долари) в популярни сайтове, всичко има своето логично обяснение. Добрият уеб сайт залага на рейтинг, който постоянно трябва да бъде поддържан и покачван, за да привлича акционери. Покачването на стойността на акциите на една фирма, често се дължи и на качествено направен  сайт и умела онлайн бизнес стратегия.

За четвърта стъпка, предвиждаме стандартизиране на сайта. Колкото по-ясен, лесен за управление и навигация е един сайт, толкова по-малко хора ще са необходими, за да се справят с неговата поддръжка и оптимизация. Колкото повече информацията е точна, интересна и полезна, толкова по-малко въпроси ще задават клиентите преди покупката на това, което се предлага. Организация на труда и оптимизация на производствени процеси във всяка една фирма следва да са част от добре направеният уеб-сайт.

На пета позиция в значимостта на уеб сайт ще поставим необременеността, неангажираността и независимостта. Не е необходимо постоянното присъствие, както на собственика на сайта, така и на поддръжката, за привличането на потенциални клиенти и покупки. Тук не е задължително клиентът да е ваш съсед, за да посети магазина или офиса ви. Препоръките са важни за малките обекти, но в Интернет популярността и аудиторията са неограничени. Или казано с други думи, уеб сайтът гарантирано носи нова аудитория и нови клиенти от неочаквани места.

Шесто място, в уеб сайта заема функционалността му. Една голяма част от създадените сайтове в глобалната мрежа са нефункциониращи. Това се дължи на некачествено изработване или нереални обещания. За да не се стига до там, заложете на фирма, поемаща пълен контрол над всичко, свързано с изработка на сайт: хостинг, оптимизация на сайта, позициониране в търсещите системи и функционална работа.

Седмата позиция, ще отредим на „програмиране“, което е в тясна връзка с всичко по-горе изброено, защото без него, програмен състав е невъзможен.

Видео: Съвременно представяне дейността на фирма за уебдизайн от Благоевград

Стилът и обслужването на един сайт не са свързани единствено с рекламиране и пренасяне на популярни стоки и услуги в интернет. Той има още много потенциали, които са резултат от разгръщане на IT технологиите в бизнеса и е-маркетинга, в динамичната  интернет среда. Към тях се отнасят е-поща, обслужване на специфични програми, търсене на информация в интернет, социални медии, логистика и др.. Всичко това, програмирано и предложено в работеща конструкция, е задача на професионалната фирма по изработване на интернет сайтове.

П0добни статии