Квантови компютри и изследвания в бъдещето

Интернет обеща да посвети своите собствени ресурси на инженери за решаване на проблемите на квантовите компютри.

Може да изглежда странно, но днес много се залага на изпомпване на огромни суми пари в квантовите компютри. Това показват най-нови изследвания, имайки предвид, че системите за D-Wave са били тествани и до голяма степен проверени за квантови компютри. Устройства от типа D-Wave, обаче, има някои съществени ограничения. Сред тях са броят на Qubits е нараснал доста бързо, но общият брой на връзките между Qubits. Те не са мащабирани със същата скорост – и това е връзката между Qubits, които диктуват сложността и естеството на проблемите на компютъра. D- Wave системите са слабо свързани, което значително опростява маршрутизация и строителството, но също така ограничава случаите, в реалния свят и използване на компютъра.

Устройства D-Wave са един вид квантов компютър, наречен annealer, но това не е единственият вид квантов компютър, който може да бъде теоретично изградени, нито универсално най-доброто за всеки вид на потенциална задача.

Предизвикателствата по изграждането на тези устройства, обаче, са значителни. Click To Tweet

Защото квантовата изчислителна система е изключително лесна да се разстрои. Така D-Wave използва течен азот за охлаждане на своя хардуер. Intel не е уточнил какъв вид устройства, иска да разследва, а това при излагане на стайна температура квантовите компютри не е възможно.

В някои отношения, функционален квантов компютър ще прилича на хардуера на 1950-те и 60-те години – огромни инсталации с огромни енергийни нужди, определени места, както и високите оперативни разходи. Причината, че други производители са толкова заинтересовани, могат да бъдат използвани за решаване на някои проблеми, които са толкова дяволски трудни, че ще има нужда от милиарди или трилиони години точно да отговорят на тях, използвайки традиционните транзистори и авангардно оборудване.

Както ранните квантови компютри са онлайн, така ние започваме да се получаваме основния смисъл на това колко бързо работят и какви видове проблеми, решават най-добре.

Модерната техника наскоро покри последните новости за продължаващи усилия

Като сравняване на системи D-Wave, които илюстрират как разбирането на квантовия компютър работи и какви отговори на това как може да осигури, значително променя в начина, по който показва и изпитване на тези системи.

Активни изследвания в областта на практическите системи строят днес и с тях се ръководи бъдещата работа около проектите утре.

Физиката с течен азот прави малко вероятен факта, че ще има квантови смартфони след 50 години – но това не означава, че квантовият хардуер няма да бъде бутане на границите на човешкото познание и разбирането ни за Вселената.

П0добни статии